Yoğurt Eşliğinde Kabak Mücver

Yoğurt Eşliğinde Kabak Mücver Tanımı İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) çay bardağı (isteğe bağlı) beyaz peynir
- 1/4 (çeyrek) demet kıyılmış dereotu
- 2 adet orta uzunluk kabak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/4 (çeyrek) çay bardağı (isteğe bağlı) rendelenmiş kaşar
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1/6 demet kıyılmış maydanoz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 diş sarımsak
- 2-3 kısım taze soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı un
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yoğurt Eşliğinde Kabak Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabakları yıkayıp uçlarını kestikten sonra rendeleyin. Rendelenen kabakları bir kaba alın, üzerine tuz ekleyin ve 10 dakika bekletin. Bu sayede kabaklar su salacaktır.
- Bekleyen kabakların suyunu ellerinizle sıkın, böylelikle mücverin içinde fazla su kalmaz ve daha gevrek olur.
- Havucu rendeleyin ve taze soğan işe maydanozu düzgünce kıyın. Sarımsakları da rendeleyerek kabakla karıştırın.
- Yumurtaları, zeytinyağını, ( isteğe bağlı beyaz peynir ile kaşar peynirini) pul biberi, karabiberi ve dereotunu ekleyin ve karışımı güzelce karıştırın.
- Unu azar azar ekleyerek karışımın kıvamını denetim edin. Karışımın akışkan değil, daha köyü bir hamur kıvamında olması gerekiyor.
- Geniş bir tavaya sıvı yağı ekleyin ve ısınmasını bekleyin. Karışımı kaşık yardımıyla alın ve küçük yuvarlak bir kalıp içinde orta ateşte her iki tarafını altın rengi alana kadar kızartalım.
- Kızaran mücevherleri kâğıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdükten sonra, sıcak olarak süzme yoğurt eşliğinde servis edelim. Çeri domates ve yeşilliklerle süsleyebiliriz.
Yoğurt Eşliğinde Kabak Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
