Yoğurt Eşliğinde Kabak Mücver

Yoğurt Eşliğinde Kabak Mücver Tanımı İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) çay bardağı (isteğe bağlı) beyaz peynir
  • 1/4 (çeyrek) demet kıyılmış dereotu
  • 2 adet orta uzunluk kabak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/4 (çeyrek) çay bardağı (isteğe bağlı) rendelenmiş kaşar
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1/6 demet kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 diş sarımsak
  • 2-3 kısım taze soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yoğurt Eşliğinde Kabak Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakları yıkayıp uçlarını kestikten sonra rendeleyin. Rendelenen kabakları bir kaba alın, üzerine tuz ekleyin ve 10 dakika bekletin. Bu sayede kabaklar su salacaktır.
  2. Bekleyen kabakların suyunu ellerinizle sıkın, böylelikle mücverin içinde fazla su kalmaz ve daha gevrek olur.
  3. Havucu rendeleyin ve taze soğan işe maydanozu düzgünce kıyın. Sarımsakları da rendeleyerek kabakla karıştırın.
  4. Yumurtaları, zeytinyağını, ( isteğe bağlı beyaz peynir ile kaşar peynirini) pul biberi, karabiberi ve dereotunu ekleyin ve karışımı güzelce karıştırın.
  5. Unu azar azar ekleyerek karışımın kıvamını denetim edin. Karışımın akışkan değil, daha köyü bir hamur kıvamında olması gerekiyor.
  6. Geniş bir tavaya sıvı yağı ekleyin ve ısınmasını bekleyin. Karışımı kaşık yardımıyla alın ve küçük yuvarlak bir kalıp içinde orta ateşte her iki tarafını altın rengi alana kadar kızartalım.
  7. Kızaran mücevherleri kâğıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdükten sonra, sıcak olarak süzme yoğurt eşliğinde servis edelim. Çeri domates ve yeşilliklerle süsleyebiliriz.

Yoğurt Eşliğinde Kabak Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Browni Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Börek
Tarçınlı Cevizli Anne Keki
Fırında Havuç
Nohutlu Et Yemeği Tarifi
Pandispanya
Avokado Mezesi (Yumurtalı)
Hdabla | © 2025 |