Köylü Kahkesi

Köylü Kahkesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket margarin/tereyağı
- 5 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı pekmez
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yumurta
- Yarım çay bardağı (çöreotu/susam/mayana/kendir tohumu )
- 1 kabartma tozu
Köylü Kahkesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavaya çörek otu susam mayana ve kendir tohumu alıp kokuları çıkana kadar kavuralım.
- Un hariç bütün gereçleri karıştırma kabına alıp yoğuralım.
- Kavurduğumuz çörek otunu susama mayanayı ve kendir tohumunu da ekleyip karıştıralım .
- Unu azar azar ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğuralım, 15/20 dakika dinlendirelim hamuru.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesip elimizle simit formunu verilim (elimizle silindir biçimini verip iki ucunu birleştirelim yuvarlak bir şekilde)
- Bütün hamuru yapıp fırın tepsine düzelim 180 derece de 20/25 dakika pişirelim.
Not ;rezene ve kendir tohumunu çok sevmediğim için ben havanda dövdüm arkadaşlar daha ince oldular şimdiden afiyet olsun.
Köylü Kahkesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







