Yeşil Pamuk Poğaça
Yeşil Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- ️1 su bardağı ılık su (sıcağa yakın lakin el yakmasın)
- ️1 su bardağı ılık süt
- ️1 paket instant maya
- ️3 yemek kaşığı toz şeker
- ️1 su bardağı sıvı yağ
- ️1 tatlı kaşığı tuz
- ️2 yumurta akı (sarısı üzerine ayrılacak)
- ️3 yemek kaşığı antep fıstığı ezmesi (şekersiz)
- ️6-6,5 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
Üzeri için;
- ️Yumurta sarısı
- ️1 çay kaşığı pekmez
Arası için;
- ️3 yemek kaşığı antep fıstığı ezmesi
- ️1 yemek kaşığı toz şeker
Yeşil Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık su, ılık süt maya ve toz şekeri yoğurma kabında karıştırıp 5 dakika mayanın etkinleşmesi için bekleyelim.
- Süre sonunda kalan materyalleri ve unu denetimli formda ekleyerek yumuşak hafif ele yapışan kıvamlı hamur elde edelim,üzerini streç sinemayla kapatıp 1 saat mayalanması için bekleyelim.
- Bu sırada üzerini sıcak tutacak bir örtüyle ortmelisiniz, çabucak soğumasın, daha yeterli kabarsın.
- Mayalanan hamurun havasını alalım, ceviz büyüklüğünde kesimler kopararak pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize dizelim.
- Arasına antep fıstığı ezmesi katıp yuvarlayalım.
- Üzerini ince bir bezle örterek 10 dk tepsi mayası yapalım.
- Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp susam serpelim 180° fırında kızarana kadar pişirelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun. Fotoğraf göndermeyi ve yorum yapmayı unutmayın 🥰.
Yeşil Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















