Yeşil Pamuk Poğaça

Yeşil Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • ️1 su bardağı ılık su (sıcağa yakın lakin el yakmasın)
  • ️1 su bardağı ılık süt
  • ️1 paket instant maya
  • ️3 yemek kaşığı toz şeker
  • ️1 su bardağı sıvı yağ
  • ️1 tatlı kaşığı tuz
  • ️2 yumurta akı (sarısı üzerine ayrılacak)
  • ️3 yemek kaşığı antep fıstığı ezmesi (şekersiz)
  • ️6-6,5 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)

Üzeri için;

  • ️Yumurta sarısı
  • ️1 çay kaşığı pekmez

Arası için;

  • ️3 yemek kaşığı antep fıstığı ezmesi
  • ️1 yemek kaşığı toz şeker

Yeşil Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık su, ılık süt maya ve toz şekeri yoğurma kabında karıştırıp 5 dakika mayanın etkinleşmesi için bekleyelim.
  2. Süre sonunda kalan materyalleri ve unu denetimli formda ekleyerek yumuşak hafif ele yapışan kıvamlı hamur elde edelim,üzerini streç sinemayla kapatıp 1 saat mayalanması için bekleyelim.
  3. Bu sırada üzerini sıcak tutacak bir örtüyle ortmelisiniz, çabucak soğumasın, daha yeterli kabarsın.
  4. Mayalanan hamurun havasını alalım, ceviz büyüklüğünde kesimler kopararak pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize dizelim.
  5. Arasına antep fıstığı ezmesi katıp yuvarlayalım.
  6. Üzerini ince bir bezle örterek 10 dk tepsi mayası yapalım.
  7. Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp susam serpelim 180° fırında kızarana kadar pişirelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun. Fotoğraf göndermeyi ve yorum yapmayı unutmayın 🥰.

Yeşil Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sürpriz Kurabiye
Patatesli Pastane Açması
Tiramisu
Közlenmiş Patlıcan Ve Kapya Biberli Kahvaltılık Sos Tarifi (Videolu)
Tam Buğday Unlu Kaşık Dökmesi
Magnolia Kreması
Hdabla | © 2025 |