Yeşil Mercimekli Şehriye Pilavı

Yeşil Mercimekli Şehriye Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı tel şehriye yahut arpa şehriye
  • Yarım su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 adet kuru soğan (küçük küpler halinde doğranmış)
  • 1 su bardağı sıcak su (göz kararı biraz daha gerekebilir)
  • Baharatlar isteğe bağlı:
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon

️ Sosu için:

  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2’şer zirveli çay kaşığı kuru nane ve pul biber
  • Sosu açmak için göz kararı kaynar su

Üzeri için:

  • Sarımsaklı yoğurt
  • Kıyılmış maydanoz

Yeşil Mercimekli Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Genişçe bir tavada zeytinyağını kızdırın ve şehriyeleri ekleyerek pembeleşene kadar kavurun.
  2. Küp doğranmış soğanları ekleyin ve yumuşayıp yavaşça karamelize olana kadar kavurmaya devam edin.
  3. Haşlanmış yeşil mercimeği, toz biberi, karabiberi ve kimyonu ekleyin. 1-2 dakika birlikte kavurun.
  4. Tuz da bu kademede ekleyin.
  5. Sıcak suyu ekleyin, karıştırın ve kısık ateşte şehriyeler yumuşayana kadar pişirin. Pilav suyunu çekince ocaktan alın, kapağını kapatıp demlenmeye bırakın.
  6. Küçük bir tavada zeytinyağını ısıtın. Salçaları, nane ve pul biberi ekleyin. Biraz kaynar su ile açarak kıvamlı bir sos elde edin.
  7. Pilavınız dinlendikten sonra tabaklara alın. Üzerine evvel sarımsaklı yoğurt, akabinde salçalı sos gezdirin. Kıyılmış maydanoz serpiştirerek servis edin.

Yeşil Mercimekli Şehriye Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mor Lahana Mezesi
Zeytinli Cevizli Poğaça
Peyniri Hamurunda Poğaça Tarifi
Kolay Elmalı Turta (Videolu)
İçli Köfte (Kolay Malzemeli)
Börek Tadında Kabak Graten
Hdabla | © 2025 |