Yeşil Mercimekli Sebzeli Bulgur Pilavı

Yeşil Mercimekli Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet havuç
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 2 su bardağı tavuk suyu+ 2 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı tereyağ

Yeşil Mercimekli Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yeşil mercimeği haşlayın suyunu süzüp yıkayın.
  2. Pilav tencerenize sıvı yağı alıp yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsağı kavurun.
  3. Soğanlar hafif pembeleşince çok ince doğradığınız kırmızı biberi ekleyip kavurmaya devam edin.
  4. Havucu rendeleyip tencereye ekleyin.
  5. Havuçlar güzelce pişince tereyağı ekleyin.
  6. Tereyağ eriyince bulguru ekleyip karıştırın.
  7. Haşladığınız yeşil mercimeği ekleyin, tekrar karıştırın.
  8. Tavuk suyu, kaynamış suyu, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın.
  9. Suyunu çekene kadar pişirin.
  10. Suyunu çekince bir defa karıştırıp, 10 dakika demlenmeye bırakın.
  11. Pilavınız servise hazır. Afiyet olsun 😋.

Yeşil Mercimekli Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limonata
Karamelize Havuç
Brownie Tadında Kek
Midye Börek
Kalp Kadife Pasta
Salçalı Sosis
Hdabla | © 2025 |