Fırın Mücver

Fırın Mücver Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı tam buğday un (istediğiniz un olur)
- 4 adet kabak
- 1 adet havuç (küçükse 2 olur)
- 1 adet soğan
- 1 demek dereotu
- Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar
- Tuz
- Nane
Üzeri için;
- Susam
- Çörekotu
Fırın Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sebzelerimizi güzelce yıkıyoruz.
- Kabak ve havucun dışını soyup rendeliyoruz ve kabağın suyunu sıkarak kaba alıyoruz.
- Dereotu ile soğanı da küçük küçük doğrayıp içine ek ediyoruz.
- Yumurta, kaşar, un ve baharatlarımızı da üzerine ekledikten sonra kaşıkla güzelce karıştırıyoruz.
- Borcamı zeytinyağı ile yağlıyoruz ya da altına pişirme kağıdı da koyabilirsiniz.
- Mücver harcını boracama döküp yayıyoruz.
- Üzerine susam ile çörekotu serpiştiriyoruz ve 180 derecede fırında pişmeye bırakıyoruz.
- Üzeri kızardığında çıkarabilirsiniz. Dilimlemek için ılınmasını bekliyoruz. Afiyet olsun 🌸.
Fırın Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






