Yeşil Kabak Mezesi
Yeşil Kabak Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) adet kabak
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- Bir tutam maydanoz
- 2 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
Üzeri için;
- Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 çay kaşığı kuru nane
Yeşil Kabak Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kabağın biraz kalın kabuklarını soyalım. Akabinde soyduğumuz kabukları ikiye bölelim ve ince ince keselim.
- Kabağın geriye kalan iç kısmını rendeleyelim ve elimizle güzelce suyunu sıkalım ki mezemiz sulu olmasın.
- Daha sonra rendelediğimiz kabakları az zeytinyağlı tavaya alalım ve tuz ekleyerek kavuralım. ( 5 dakika) ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Başka bir tavamıza ince ince doğradığımız kabakları tavaya alalım zeytinyağ ile kavuralım üzerine ceviz içi ve nane ekleyip pişirelim 3-5 dakika.
- Ayrı bir karıştırma kabına aldığımız süzme yoğurt 1 çay kaşığı tuzu, sarımsak ve mayonez ekleyip düzgünce karıştıralım.
- Soğuyan rendelenmiş kabaklarımızı ve maydanoz yahut isterseniz dereotu da ekleyebiliriz bu kademede güzelce karıştırıp servis edeceğimiz tabağa alalım.
- Üzerine sotelediğimiz kabakları yerleştirelim ve zeytinyağı gezdirip servis edelim. Afiyet olsun!.
Yeşil Kabak Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















