Peynirli Sade Pamuk Poğaça

Peynirli Sade Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt (250 ml)
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 küçük paket instant maya (1 yk)
- 2 adet yumurta akı
- 6-6,5 su bardağı un
Arası için;
- 1 kase beyaz peynir
- 4-5 kısım maydanoz (kıyılmış)
Üzeri için;
- 2 yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
Peynirli Sade Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt, şeker ve maya yoğurma kabına alınır ve karıştırılır.
- Diğer gereçler de ek edilip yoğrulur.
- Unu denetimli ekleyelim.
- Ele yapışmayan yumuşak bi hamur elde edilir.
- Kapağı kapatılıp yahut streçlenip 30-40 dk mayalanmaya bırakılır.
- Malzemelerin oda sıcaklığında olması mayalanma müddetini hızlandıracaktır. 🥯
- Hamur iki katına çıkınca tekrar yoğrulur ve havası alınır.
- Önce ikiye ayrılır. Sonra 12 adet beze elde edilir.
- Yuvarlanan beze yavaşça bastırarak uzunlamasına genişletilir.
- İçine 1 tatlı kaşığı kadar peynirli harçtan eklenip d biçiminde kapatılır.
- Hepsi birebir formda hazırlanarak fırın tepsisine yerleştirilir.
- Boş hazırladıklarımı daha büyük yaptım. 8 bezeye ayırdım.
- Üzeri pak bir bezle kapatılır 30-40 dk mayalandırılır.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Susam çörek otu serpiştirilir.
- Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirilir. (25-30 dk)
- Dinlendikten sonra servis yapılır.
Afiyet olsun 🌸
📌Bu ölçüden 2 tepsi poğaça elde ettim. 📌yüksek ısıda pişirirseniz üzeri çabuk kızarıp içi hamur kalabilir.
Peynirli Sade Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





