Yer Fıstığı Kavurma
Yer Fıstığı Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
- 700 gram çiğ yer fıstığı
- Yarım çay bardağı su
- 4 tatlı kaşığı tuz (isteğe bağlı olarak artırıp azaltabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı un
Yer Fıstığı Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tepsiye aldığımız çiğ yer fıstığının üzerine suyu dökerek düzgünce karıştırıyoruz.
- Islanan fıstıkların üzerine unu ekleyerek hepsinin unlanmasını sağlıyoruz.
- Unlu fıstıkların üzerine son olarak tuzu ekleyip, güzelce karıştırarak 150 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz.
- Pişen fıstıklar tepsiye ve birbirine yapışmaya başlayacaktır. Fırından alıp güzelce karıştırarak tane tane olmasını sağlayıp, yapışmayı gideriyoruz.
- Karıştırdıktan sonra 20 dakika daha tıpkı ısıda fırına sürerek soğuması için dışarı alabiliriz. Afiyet olsun 🤗
Yer Fıstığı Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









