Yelpaze Baklava

Yelpaze Baklava Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka
- 200 gram tereyağ
- 200 gram yeşil fıstık kreması
- 150 gram kırılmış yeşil fıstık
Şerbeti için;
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 1 dilim limon
Yelpaze Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağını tavada eritip yufkalara fırça yardımıyla sürüyoruz yufkayı uzunlamasına kesiyoruz.
- Görsellerdeki üzere pile biçimi verelim ve iki uç kısımlarını birleştirelim ve yelpaze biçimi verelim kürdan ile birleştirelim.
- 180 derecede 25 dakika pişirelim daha sonra kürdanları çıkaralım.
- Yeşil fıstık kremasını benmari yolu eritip yelpazenin uç kısımlarını batıralım daha sonra fıstık modüllerine batıralım.
- Şerbeti için şeker ve suyu bir tencereye alalım ve limonu içine atalım yarım saat kaynatalım ve soğumaya alalım.
- Yelpaze halini verdiğimiz baklavalarımıza fırça yardımıyla şerbeti sürebiliriz.
Yelpaze Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










