Yedikçe Yedirten Tiramisu Tarifi (Büyük Borcamda)

Yedikçe Yedirten Tiramisu Tanımı (Büyük Borcamda) İçin Malzemeler
Kreması için;
- 1 litre süt
- 1 yumurta sarısı
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 6 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 2 paket (360 gr) mascarpone yahut labne
- 1 paket krema
Kedidilini ıslatmak için;
- 2 paket kedidili bisküvi
- 2 tepeleme yemek kaşığı sert kahve (americano yahut filtre. hiçbiri yoksa granül kahve)
- 1.5 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı su
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
Üzeri ve ortasına serpmek için;
- Bol kakao
Yedikçe Yedirten Tiramisu Tanımı (Büyük Borcamda) Nasıl Yapılır?
- Labne ve krema hariç tüm gereçleri uygun bir tencereye alalım ve çırpıcı ile topak kalmayana kadar karıştıralım.
- Ardından altını açalım ve yoğunlaşıp göz göz olana kadar pişirelim.
- Üzerini bir poşet ya da streç ile örtüp soğuması için bekletelim.
- Ayrı bir kapta kremayı yoğunlaşıp kıvam alana kadar yaklaşık 4-5 dk mikser ile çırpalım.
- Ardından labneyi ekleyip birlikte tekrardan çırpalım.
- Soğuyan muhallebiyi bu karışıma ekleyip homojen olana kadar karıştırmaya devam edelim.
- Ayrı bir kapta süt, kahve ve toz şekeri homojen olana kadar karıştıralım.
- Kedidillerini bu karışımla ıslatarak büyük uzunluk dikdörtgen borcama tek sıra halinde dizelim.
- Üzerine kremanın yarısını dökelim ve düzleyelim.
- Kremanın da üzerine bol kakao serpiştirelim.
- Ardından yeniden kedidili, krema ve üzerine bol kakao serpip buzdolabında en az 3-4 saat bekletelim. Afiyet olsun 🥰.
Yedikçe Yedirten Tiramisu Tanımı (Büyük Borcamda) Fotoğraflı Yapılışı


