Yedikçe Yedirten Tiramisu Tarifi (Büyük Borcamda)

Yedikçe Yedirten Tiramisu Tanımı (Büyük Borcamda) İçin Malzemeler

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 6 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket (360 gr) mascarpone yahut labne
  • 1 paket krema

Kedidilini ıslatmak için;

  • 2 paket kedidili bisküvi
  • 2 tepeleme yemek kaşığı sert kahve (americano yahut filtre. hiçbiri yoksa granül kahve)
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker

Üzeri ve ortasına serpmek için;

  • Bol kakao

Yedikçe Yedirten Tiramisu Tanımı (Büyük Borcamda) Nasıl Yapılır?

  1. Labne ve krema hariç tüm gereçleri uygun bir tencereye alalım ve çırpıcı ile topak kalmayana kadar karıştıralım.
  2. Ardından altını açalım ve yoğunlaşıp göz göz olana kadar pişirelim.
  3. Üzerini bir poşet ya da streç ile örtüp soğuması için bekletelim.
  4. Ayrı bir kapta kremayı yoğunlaşıp kıvam alana kadar yaklaşık 4-5 dk mikser ile çırpalım.
  5. Ardından labneyi ekleyip birlikte tekrardan çırpalım.
  6. Soğuyan muhallebiyi bu karışıma ekleyip homojen olana kadar karıştırmaya devam edelim.
  7. Ayrı bir kapta süt, kahve ve toz şekeri homojen olana kadar karıştıralım.
  8. Kedidillerini bu karışımla ıslatarak büyük uzunluk dikdörtgen borcama tek sıra halinde dizelim.
  9. Üzerine kremanın yarısını dökelim ve düzleyelim.
  10. Kremanın da üzerine bol kakao serpiştirelim.
  11. Ardından yeniden kedidili, krema ve üzerine bol kakao serpip buzdolabında en az 3-4 saat bekletelim. Afiyet olsun 🥰.

Yedikçe Yedirten Tiramisu Tanımı (Büyük Borcamda) Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hasan Paşa Köfte
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Porsiyonluk Pamuk Rulo Muzlu Pasta
Köfteli Patates Yemeği
Labneli Avakado Mezesi (Harika Mutlaka Denemelisiniz )
Ispanaklı Pofuduk Kek (Videolu)
Zeytinyağlı Arpacık Soğanlı Patlıcan Yahni
Vişne Sosu
Hdabla | © 2025 |