Sade Bulgur Pilavı

Sade Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 3 su bardağı sıcak su yahut tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı yahut 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 orta uzunluk kuru soğan (isteğe bağlı) ben kullanmadım
  • 1,5 çay kaşığı tuz (dikkat edin damak tazına nazaran denetim edin)

Sade Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye tereyağını yahut zeytinyağını koyun.
  2. Küçük doğranmış kuru soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  3. Bulguru tencereye ekleyin ve 3-4 dakika kavurun. Bu süreç, pilava daha varlıklı bir aroma kazandırır.
  4. Kavrulan bulgura 3 su bardağı sıcak suyu yahut tavuk suyunu ekleyin. Tuzunu ek edip bir sefer karıştırın.
  5. Kapağı kapatıp kısık ateşte suyunu büsbütün çekene kadar (yaklaşık 12-15 dakika) pişirin.
  6. Altını kapatın ve kapağın altına pak bir bez koyarak 10 dakika dinlenmeye bırakın.
  7. Pilavı karıştırıp servis yapın. Afiyet olsun.

Not: isteğe bağlı ister soğanlı ve soğansız ekleyebilirsiniz.

Sade Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çekirdekli Kırmızı Lahana Salatası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sağlıklı Pestolu Makarna
Püf Noktalarıyla Taş Kadayıf (Yassı Kadayıf)
Fındık Ezmeli Un Kurabiyesi
Karnabahar Köftesi Tarifi
Kışlık Asma Yaprağı Hazırlama
Kısır
Hdabla | © 2025 |