Yayla Çorbası Tarifi

Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • İsteğe bağlı pul biber

Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye 1 litre su koyup kaynatın.
  2. Yıkadığınız yarım çay bardağı pirinçi ekleyin ve pirinçler yumuşayana kadar haşlayın.
  3. Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta ve unu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  4. Hazırladığınız karışıma tencereden azar azar sıcak sudan ekleyip ılıştırın.
  5. Daha sonra yavaşça çorbaya ek ederek karıştırın.
  6. Çorba kaynadığında tuzunu ekleyin.
  7. Küçük bir tavada tereyağını eritip içine kuru nane (ve isterseniz pul biber) koyun. Bu sosu kaynayan çorbanın üzerine gezdirin.
  8. Karıştırarak ocaktan alın ve sıcak servis edin.

Püf noktaları

• Yoğurt kesilmemesi için karışımı çorbaya eklemeden evvel kesinlikle ılıştırın.

• Daha ağır bir kıvam için yoğurt ölçüsünü artırabilirsiniz.

• Yanında çıtır ekmek ya da börekle servis ederek lezzeti katlayabilirsiniz.

Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Siirt Kiteli (Haşlama İçli Köfte)
Orman Meyveli Cheesecake
Hurmalı Bebek Maması (6+ Ay)
Taş Kadayıf
Fesleğenli Girit Ezme
Havuç Çorbası
Hdabla | © 2025 |