Siirt Kiteli (Haşlama İçli Köfte)

Siirt Kiteli (Haşlama İçli Köfte) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 çorba kasesi köftelik bulgur
- 1 çorba kasesi sefer kitel bulgur
- 1 tane yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2.5 çorba kasesi sıcak su
İçi için;
- 250 gram dana çift çekim orta yağlı kıyma
- 5 tane soğan
- 1 küçük bağ maydanoz
- Yarım su bardağı kırık ceviz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
- Pulbiber
- Tuz
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı acı toz kırmızı biber
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
Siirt Kiteli (Haşlama İçli Köfte) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Zeytinyağı ve kıymayı tencereye alalım.
- Rengi değişince robottan geçirdiğimiz soğanları ek edelim.
- Soğanlar kavrulunca üzerine maydanoz, ceviz, baharatlar ve tuzu ek edelim.
- 10 dk kısık ateşte pişirip altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
- Hamur için bulgurları kaba ekleyip sıcak su ile ıslayalım.
- 10 dakika bekledikten sonra üzerine yumurta ve tuzu ek edip yoğuralım.
- Macun kıvamını alınca içini koyup biçim verelim.
- Bir tencereye sıcak su dolduralım içine 1 çay kaşığı tuz atalım.
- Köfteleri suda 10 dk haşlayalım.
- Sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı biberli sos ile servis edelim.
Siirt Kiteli (Haşlama İçli Köfte) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






