Yayla Çorbası ( Buğdaylı )

Yayla Çorbası ( Buğdaylı ) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı haşlanmış buğday
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Kıvam ayarına nazaran su
Yayla Çorbası ( Buğdaylı ) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye yoğurt ve unu alıp güzelce çırpalım sonra üzerine azar azar sıcak su ile kıvamı açalım ocağı açıp, buğdayları ekleyelim kaynayana kadar karıştıralım ki yoğurt kesilmesin.
- Kaynadıktan sonra tereyağı nane ve tuz ek edip kıvamı istediğiniz üzere ise ocağın altını kapatıp afiyetle yiyelim. Ben tereyağı hiç kızartmıyorum naneyide yanmasını istemiyorum yağın bu türlü daha çok seviyoruz nanede bence doğal kalıyor deneyin derim zira tereyağı çabucak yana biliyor.
Not:İsteyen yumurta ekliye bilir ben eklemedim
Yayla Çorbası ( Buğdaylı ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






