Yayla Çorbası ( Buğdaylı )

Yayla Çorbası ( Buğdaylı ) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış buğday
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Kıvam ayarına nazaran su

Yayla Çorbası ( Buğdaylı ) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye yoğurt ve unu alıp güzelce çırpalım sonra üzerine azar azar sıcak su ile kıvamı açalım ocağı açıp, buğdayları ekleyelim kaynayana kadar karıştıralım ki yoğurt kesilmesin.
  2. Kaynadıktan sonra tereyağı nane ve tuz ek edip kıvamı istediğiniz üzere ise ocağın altını kapatıp afiyetle yiyelim. Ben tereyağı hiç kızartmıyorum naneyide yanmasını istemiyorum yağın bu türlü daha çok seviyoruz nanede bence doğal kalıyor deneyin derim zira tereyağı çabucak yana biliyor.

Not:İsteyen yumurta ekliye bilir ben eklemedim

Yayla Çorbası ( Buğdaylı ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Soslu Fırında Somon
Kakaolu Islak Kurabiye (Çatlamayan)
Cevizli Güllaç
Dubai Çikolatası
El Açması Pırasalı Börek
Gırar Çorbası
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet