Yaprak Sarması (Düdüklüde)

Yaprak Sarması (Düdüklüde) Tanımı İçin Malzemeler
- Salamura üzüm yaprağı
İçi için;
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 adet soğan
- 2 adet domates
- 1 su bardağı sıcak su
- Maydanoz
- 3 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı bulgur
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 küçük çay bardağı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı isot
- 1 yemek kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kara biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Üzeri için;
- 2-3 limonun suyu
- Nar ekşisi
- Zeytin yağı
- Sıcak su
Yaprak Sarması (Düdüklüde) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yapraklarımız tuzlu ise en az 1-2 saat sıcak su da bekletelim ve öteki yandan pirinç ve bulgurumuzu ıslatalım ve kabımızın içine alalım.
- Soğan,domates,maydanoz istersenizde sarımsak ve taze naneyi de doğrayıp kaba alıyoruz üzerine nar ekşisi,isot,limonun suyu,sumak,salçalarımızı ve baharatlarımızı ekleyip karıştırıyoruz.
- Üzerine sıvı yağ ve sıcak suyumuzu da ekledikten sonra 5-10 dk beklettikten sonra içimiz hazır.
- Hazırladığımız içimizi yaprağın damarlı saplarını kopardığımız kısıma 1 tatlı kaşığı iç koyuyoruz ve kenarlarından katladıktan sonra rulo biçiminde sarıyoruz .
- Sardığımız sarmaları düdüklü tencerenin içerisine ister dik olarak istersenizde yatırıp dizebilirsiniz ben yatırmayı tercih ettim.
- Dizdiğimiz sarmaların üzerine limonun suyu, nar ekşisi,tuz ve zeytin yağını döküyoruz ve yük taşımızı koyuyoruz yok ise tabağı aykırı çevirip koyabilirsiniz koyduktan sonra sıcak suyu üzerini biraz geçicek kadar ekliyoruz ve kapağı kapatıp 15-20 dk pişiriyoruz afiyet olsun :)❤️.
Yaprak Sarması (Düdüklüde) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






