Yaprak Sarma

Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet nane
  • 1 adet domates
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı biber salçası

Sosu için:

  • Yarım bardak zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane

Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sıcak suyu tencereye alıyoruz.
  2. Tencerede yaprakları çok az haşlıyoruz.
  3. Soğanı, sarımsağı, maydanozu, naneyi ve domatesi doğrayıp karıştırma kabımıza alıyoruz.
  4. Pirinçleri yıkayıp ek ediyoruz.
  5. Karabiberi ,zeytinyağını ,biber salçasını ve tuzunu ekleyip karıştırıyoruz iç harcımız hazır.
  6. Yaprakları tek tek sarıyoruz tencereye yerleştiriyoruz .
  7. Yaprakları biraz geçecek kadar su ekliyoruz en kısık ateşte pişiriyoruz.
  8. Piştikten sonra yağ ve nane yakıyoruz afiyet olsun.

Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Oreolu Toplar
Lezzeti Şahane Et Tantuni Tarifi
Çilekli Güllaç Tarifi Ramazan Aylarının Ve Yazın Lezzetli Tatlısı! (Videolu)
Tam Buğday Lavaş
Kakaolu Sade Kurabiye
Çikolatalı Muzlu Waffle
Hdabla | © 2025 |