Yaprak Sarma
Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet nane
- 1 adet domates
- 1.5 su bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı biber salçası
Sosu için:
- Yarım bardak zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı nane
Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sıcak suyu tencereye alıyoruz.
- Tencerede yaprakları çok az haşlıyoruz.
- Soğanı, sarımsağı, maydanozu, naneyi ve domatesi doğrayıp karıştırma kabımıza alıyoruz.
- Pirinçleri yıkayıp ek ediyoruz.
- Karabiberi ,zeytinyağını ,biber salçasını ve tuzunu ekleyip karıştırıyoruz iç harcımız hazır.
- Yaprakları tek tek sarıyoruz tencereye yerleştiriyoruz .
- Yaprakları biraz geçecek kadar su ekliyoruz en kısık ateşte pişiriyoruz.
- Piştikten sonra yağ ve nane yakıyoruz afiyet olsun.
Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








