Katmer

Katmer Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı kurumaya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un

Arasını yağlamak için;

  • 150 gram tereyağ
  • Çeyrek bardak sıvı yağ

Katmer Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Unun ortasını açalım, mayayı ,sütü koyalım ,karıştıralım.
  2. Tuzuda ekleyip yoğuralım.
  3. Hamuru toparlamak için elimizi yağlayıp güzelce tekrar yoğurup üzerini örtüp bir 15 dakika dinlendirip hamuru tekrar tezgaha alalım .
  4. 6 peziye ayıralım her bir peziyi hazır yufkadan daha küçük olacak formda hafif unlayarak 2 kaşık yağlayıp rulo yapalım.
  5. Tekrar kendi ekseni etrafında dolayıp gül biçimi verelim.
  6. Herbir peziyi bu biçimde yapıp üzerini örtüp bir 15 dakika sonra birinci yaptığımız peziden başlayarak yemek tabağı büyüklüğünde oklava ile açın.
  7. Yanmaz tavada sık sık çevirerek pişirelim.

Katmer Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Minik Elmalı Tartlar
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

En Kolay Magnolia
Yufka Sandviç
Ebegümeçli Havuçlu Bulgur Pilavı
Arabaşı Çorbası
Konya Usulü Höşmerim
Tavuk Taco
Hdabla | © 2024 |