Yaprak Sarma

Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler
Sarma iç harcı için;
- 2 orta uzunluk soğan
- 1,5 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 6 yemek kaşığı çiçek yağı yahut zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı kuru nane
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım su bardağı su
Sarmanın altına koymak için;
- 2 yemek kaşığı yağ
- 500 gram kemikli yağlı et
Sarmak için;
- 1 kilo yaprak
- 1,5 litre su
Üstüne sos;
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 4 su bardağı sıcak su (gerekirse daha fazla)
- Tuz
Servis etmek için;
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel iç harcımızı hazırlayalım pirinçi sudan geçirelim ve derin bir kaseye alalım üstüne bulguru soğanı ince ince doğrayalım sonra sırayla salçaları nar ekşisini yağı tuzu yarım bardak suyu ve naneyi ekleyelim güzelce karıştıralım iç harcımız hazır.
- Sonra 1,5 litre suyu tencere alalım ve kaynatalım içine yapraklarımız koyalım ve 5 dakika haşlayalım sonra haşlanan yaprakları süzgeçe alalım ve soğumaya bırakalım.
- Bir yaprak alalım ortasına bir tatlı kaşığı harçtan koyalım ve sıkı sıkıya saralım (resimdeki üzere ).
- Yağ ve kemikli yağlı et döşediğimiz tenceremizin içine güzelce dizelim. Sonra sosu hazırlayalım su nar ekşisi ve tuzu karıştıralım tencerenin içine dökelim.
- Tencerenin üstüne bir tabak yada tartı koyalım ki sarmalar pişerken dağılmasın kısık ateşte 2:30/3:00 saat pişirelim.
- Pişen yaprak sarmalarımızı servis tabağına alıp üstüne yoğurt ve salçalı sos gezdirelim afiyet olsun 😋😋😋
İnstagram gülişin. Mtfg
Nefis yemekler gülişin mutfağı takip etmeyi unutmayalım ☺️☺️☺️
Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







