Çiğ Köfte (25 Yıllık Tecrübe İle)

Çiğ Köfte (25 Yıllık Deneyim İle) Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram esmer ince bulgur ( mümkünse aktardan alınsın)
- 1 çay bardağı isot
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 3-4 diş sarımsak
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 2 orta uzunluk domates rendelenmiş
- 4 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet limon
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı köfte baharatı
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı kuru nane
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) demet maydanoz ince kıyılmış
- 3-4 kol yeşil soğan ince kıyılmış
- 1 adet salatalık
Süsleme için;
- 1 demet tere
- 1 demet roka
- 1 adet göbek marul yahut kıvırcık
Çiğ Köfte (25 Yıllık Deneyim İle) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Çiğ köfteyi yoğurmadan evvel, çiğ köfte tepsisi ile tüm çiğ köftelik materyalleri hazırlayalım.
- Öncelikle çiğ köfte için kullanılacak sosu hazırlayalım. Sosun içine konulacak isotu bir kaseye koyup üzerine zeytinyağını ekleyelim.
- İsot zeytinyağ ile yumuşarken; salça, tuz, baharatlar, nar ekşisi, bir adet limon suyu ve kenarda bekleyen isot bir kaba konularak karıştırılır.
- Maydanozların yaprakları saplarından ayrılarak ince ince kıyılır, yeşil soğan da ince ince kıyılır. Marul ve öteki yeşillikler güzelce yıkanarak hazırlanır.
- Çiğ köfte tepsisine esmer ince bulgur dökülür, üzerine rendelenmiş sarımsak, rendelenmiş kuru soğan suyla yıkandıktan sonra tepsiye eklenir.
- Önce bulgur sarımsak ve soğan ile birlikte 5-10 dakika yoğurulur. Sonrasında hazırladığımız sos 2-3 kez da eklenerek yoğurulmaya devam edilir. Orta ara gerekirse çiğ köfteye domates sosu eklenir.
- 30-40 dakika kadar yahut bulgur yumuşayınca ince kıyılmış maydanoz ve yeşil soğan üzerine katılarak 10 dakika kadar daha yoğurulur.
- Hazır olan çiğ köfte bir kaba konularak buzdolabında 1-2 saat dinlendirilir. Sonrasında ceviz büyüklüğünde ele alınarak avuç içinde sıkılarak; marul, salatalık, tere, roka ve limon ile bir arada bir tabakta servis edilir. Afiyet olsun.
Çiğ Köfte (25 Yıllık Deneyim İle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












