Yaprak Sarma

Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo üzüm yaprağı yahut kara lahana yaprağı

İç materyalleri;

  • 1 kilo pirinç
  • 5 orta uzunluk soğan (rondodan çekilmesin hatta hafif iri doğranması yeterlidir içinle pişerken soğanlar boşluk bırakıp pirinçlerin daha yeterli pişmesini sağlar)
  • 1 buçuk yemek kaşığı domates salça
  • 1 buçuk yemek kaşığı biber salça
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı çekilmiş kuru mor reyhan (yoğun bir baharattır ölçüden fazla koymayın tadını bozar)
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet yaş nane (sadece yapraklarını katıyoruz)
  • 1 buçuk su bardağı sıvı yağ (not: ben pişirirken dışına yağ dökmüyorum içindeki kâfi geliyor zeytinyağı kullanıcaksanız şayet bir bardak ayçiçek yağı yarım su bardağı zeytinyağı katabilirsiniz)
  • Tuz

Pişirmek için suyuna;

  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 3 adet küp şeker ve ya bir yemek kaşığı şeker
  • Sıcak su

Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Eğer salamura üzüm yaprağı ile yapıcaksak tuzlu olduğundan 2 saat evvelden suya yatırmanızda yarar var şayet yaprağınız sert ise sıcak suda yumuşaklığına nazaran bekletbilirsiniz.
  2. Kara lahana yaprağı ile yapıcaksak lahanalarımızı saplarını koparak sıcak suya 1 kaşık tuz dökerek haşlıyoruz.
  3. İç materyallerimizi bir kapta karıştırıyoruz ben elle yoğurur üzere karıştırıyorum bu formda salça baharat üzere gereçler birbirine daha düzgün karışıyor.
  4. Ardından sarmamızı sarmaya başlıyoruz sararken iç harcımızı ortada bir karıştırıyoruz ki tabana çöken yağ eşit dağılım yapsın.
  5. Sarmalarımızı sardıktan sonra bir bardakta şeker ve tuzu sıcak suda eritip karıştırıp üstüne döküyoruz sarmalarımızın suyu en üstteki sıra ile tıpkı hizaya gelene kadar sıcak su ekliyoruz.
  6. Ben içine çokça yağ kattığımdan dışına pişme suyunu eklerken yağ katmıyorum, dışı parlak olmaz diye kaygınız hiç olmasın çok hoş oluyorlar.
  7. Sarmalarımızın üzerine tencerimizin içine sığıcak bir kapak yada yük koyarak(pişerken açılmasın diye)
  8. Kısık ateşte pişiriyoruz ,pişme müddeti yaprağınızın inceliğine nazaran değişkenlik gösterir o yüzden müddet veremem fakat yarım saat geçtikten sonra orta ara denetim etmenizde yarar var.

Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dubai Magnolia
Kolay Kurabiye
Tavuk Beyti
Vişneli Çikolatalı Pasta
Elmalı Kurabiye
San Sebastian
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet