Yapma Kızartması

Yapma Kızartması Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 çay bardağı köftelik simit
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet büyük patates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber

Kızarmak için;

  • Ayçiçek yağı

Yapma Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak tanımda belirtiğim üzere sıcak su ek edelim.
  2. Uygun bir tepsiye ağzı kapalı olarak sonra güzelce yoğuralım.
  3. İster hamur yoğurma makinesinde isterseniz elinizde ben makine olmadığı için elimde yoğurdum.
  4. Sonra ise yeterlice yoğurduktan sonra kırmızı toz biber ek edelim ve tuz ek edelim lakin tatlı kaşığında kendi zevkinize nazaran .
  5. Yumurta ek edelim, yoğurup düzgünce hamur olana kadar.
  6. Patates ek edelim ve  tekrar yoğurup bir hoş yuvarlak yuvarlak yapalım.
  7. Elinizi ıslatıp bir hoş elinizden form veriniz ve kızgın yağda kızartalım afiyet olsun 🤗 sevgilerimle.

Yapma Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nohutlu Ekmek
Misafirleriniz Çok Şaşıracak Süzme Yoğurt Böreği (Videolu)
Yuvalama
Fıstıklı, Kuru Üzümlü Margarinsiz Kurabiye
Su Böreği Tadında Peynirli Börek
Şeflere Taş Çıkartan Fırında Patatesli Somon (Videolu)
Hdabla | © 2024 |