Yaban Mersinli Yulaf Lapası

Yaban Mersinli Yulaf Lapası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı süt
- 3 yemek kaşığı yulaf
- 1 yemek kaşığı yaban mersini püresi
- 1 yemek kaşığı labne
- 1 tatlı kaşığı bal (opsiyonel)
- Granola
- 1 yemek kaşığı frambuaz püresi
Yaban Mersinli Yulaf Lapası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Alt taban için 3 üç yemek kaşığı yulaf lapası konur ,bir çay bardağı süt bir yemek kaşığı frambuaz püresi kısık ateşte pişirilir ve kenarda soğumaya bırakılır.
- Üst taban için labne ile bir kaşığı tatlı kaşığı bal karıştırılır renklenmesi için de frambuaz ve ahududu püresi konur .
- Granola meyve ve birtakım kuruyemişlerle süslenir ve servis edilir.
Yaban Mersinli Yulaf Lapası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

