En Kolay Mantı

En Kolay Mantı Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı + 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı un
  • Yarım çay bardağından 1 parmak fazla su
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 250 gram kıyma
  • 1 küçük uzunluk soğan
  • Karabiber
  • Tuz

Üzeri için

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı nane ve kırmızı tatlı toz biber

En Kolay Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için un, su, tuz, yumurtayı kabımıza alıp yoğuralım.
  2. Yoğurduğumuz hamuru en az yarım saat dolapta dinlendirelim. Daha kolay açılması için.
  3. İç harcı için soğanı küçük doğrayıp kıymaya ekleyelim.
  4. Karabiber, tuz ekleyip karıştıralım.
  5. Dinlenen hamuru beze yapıp oklava yardımıyla açalım.
  6. Fotoğraflarda gösterdiğim üzere mantılarımızı dolduralım.
  7. Tencereye suyu koyup kaynayınca tuz ekleyip mantılarımızı 6-7 dk yumuşayana kadar pişirelim.
  8. Üzerine çırpılmış yoğurt ve tereyağı eritelim.
  9. Tereyağ içine baharatlarını ekleyip mantıya döküp servis edelim.

En Kolay Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şıhıl Mahşi Dolması (Kabaklı)
Antep Cheesecake
Damla Çikolatalı Kurabiye
Ayva Tatlısı
Sıvı Yağlı Kıtır Kurabiye
Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Hdabla | © 2025 |