Belen Tava

Belen Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gr dana kuşbaşı
  • 15 tane arpacık soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 3 adet domates (kabukları soyulmuş)
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biber
  • 1.5 yemek kaşığı salça (domates biber karışık)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı su
  • 5-6 küp tereyağ
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Toz biber
  • Tuz

Belen Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağ hariç öbür tüm gereçleri tencereye alıp harmanlayın.
  2. En son üzerine tereyağ dilimleri koyun ve tencerenin kapağını kapatıp evvelden ısıtılmış 190° fırına verin.
  3. Etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  4. Eğer fırın tepsisinde yapacaksanız üzerini ıslatılmış yağlı kağıt ile kapatın.
  5. Piştikten sonra sıcak sıcak servis yapın ben yanına garnitürlü pilav yaptım yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun 🌼.

Belen Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Tavuk Sote
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İçli Köfte (Pişerken Asla Dağılma, Çatlama Olmaz!)
Fırında Sebzeli Patates Yemeği
Çikolatalı Pirinçli Puding
Peynirli Poğaça
Cevizli Sucuk (Orcik)
Haşlamadan Su Böreği (Yalancı Su Böreği)
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet