Vişneli Yaprak Sarması

Vişneli Yaprak Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- ️1 su bardağı zeytinyağı
- ️2 adet orta uzunluk soğan
- ️1,5 su bardağı pirinç
- ️yarım çay bardağı kuş üzümü
- ️yarım çay bardağı dolmalık fıstık (isteğe bağlı)
- ️1 çay kaşığı karabiber, kimyon
- ️1 tatlı kaşığı tuz
- ️1 tatlı kaşığı şeker
- ️yarım demet maydanoz
- ️1 su bardağı vişne
- ️1 su bardağı su
- Yaprak (yeteri kadar)
Vişneli Yaprak Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Zeytinyağı tavaya alıp soğanları ekleyelim. Soğanlar kavrulurken tuz ve şekeri ekleyip karıştıralım.
- Soğanlar pembeleşmeye başlayınca pirinçi ekleyip 4-5 dakika kavuralım. Baharatları ekleyelim.
- Vişneyi suyu ile birlikte ekleyelim. Son olarak üzümü ekleyip suyu dökelim. Bu formda 5-6 dakika pişirip soğuması için kenara alalım.
- İç harç soğuyunca maydanozu ekleyip vişneli yaprak sarmasını saralım.
- Tencerenin tabanına yaprak koyup sardığımız sarmaları tencereye dizelim. Ortalarına vişne koyalım.
- Sarma işi bitince ocağa alıp üzerine zeytinyağı ekleyelim.
- Sarmaların üzerinden görünecek formda su ekleyip pişirelim. Soğuyunca servis edelim. Yapacak olanlara afiyet olsun 😊
Vişneli Yaprak Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








