Vişneli Çikolatalı Yaş Pasta (Büyük Borcamda)

Vişneli Çikolatalı Yaş Pasta (Büyük Borcamda) Tanımı İçin Malzemeler

Pandispanya için;

  • 5 yumurta
  • Bir fiske tuz
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 2 yemek kaşığı kakao (tepeleme olmasın)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Birkaç damla limon suyu

Pandispanyayı ıslatmak için;

  • 1.5 su bardağı süt

Pasta kreması için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı un
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik nişasta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket pasta kreması

Vişneli sos için;

  • 250 gram (2 su bardağı) çekirdeği çıkarılmış vişne
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme olmasın)
  • 1 çay bardağı şeker

Üzerine;

  • 1 paket pasta kreması
  • 1 paket bitter çikolata
  • 1 paket sütlü çikolata
  • Süslemek için isteğe bağlı beyaz çikolata

Vişneli Çikolatalı Yaş Pasta (Büyük Borcamda) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kremamızı hazırlayalım soğusun. Uygun bir tencereye süt, toz şeker, un, nişasta ve kakaoyu alalım. Topak kalmayana kadar karıştıralım ve ocağa alalım. Yoğunlaşıp göz göz olana kadar karıştıralım. Altını kapattıktan sonra vanilya ve tereyağ ekleyip karıştıralım. Soğumaya bırakalım. Büsbütün soğuduktan sonra pasta kremasını ekleyip mikser ile pürüzsüz olana kadar 4-5 dk çırpalım.
  2. Pandispanya için 2 başka karıştırma kabı alalım. Kapların içi kupkuru olsun. Yumurtalar da birebir formda ıslak olmamalı.
  3. Yumurtaların sarılarını bir kaba, beyazlarını öteki kaba alalım. Beyazlara bir damla bile sarı karışmasın. Bir fiske tuz ile beyazları köpük köpük olana kadar çırpalım.
  4. 1 bardak toz şekerin yarıdan fazlasını beyazlara, kalanı da sarıların üzerine ekleyelim.
  5. Önce beyazları bulut üzere kabarana kadar 5-10 dk çırpalım. Sonrasında ise sarılara vanilyayı da ekleyerek açık sarı bir hale gelene kadar çırpalım.
  6. Ardından sıcak suyu azar azar sarıların üzerine eklerken bir yandan da çırpmaya devam edelim.
  7. En son un, nişasta, kakao ve kabartma tozunu da eleyerek ekledikten sonra son bir kere homojen olana kadar çırpalım.
  8. Çırparken birkaç damla limon suyu ekleyelim. Yumurta beyazını bu karışıma 2-3 seferde ekleyerek spatula ile alttan üste hakikat söndürmeden karıştıralım.
  9. Sarılar ve beyazlar birbirine yedirilene kadar söndürmeden karıştırmaya devam edelim.
  10. Pandispanya hamurunu yağlı kağıt serili büyük dikdörtgen borcama aktaralım. Üzerini nazikçe düzeltip evvelden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 25 dk pişirelim ve soğumaya bırakalım.
  11. Vişneli sos için küçük bir tencereye suyu alalım. Nişastayı ekleyip çırpıcı ile topak kalmayana kadar karıştıralım.
  12. Üzerine vişneleri ve şekeri ekleyip yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirelim ve altını kapatalım. Pandispanya soğuduktan sonra ortadan yatay bir biçimde 2’ye bölelim.
  13. Yağlı kağıttan çıkararak alt tabanı borcama yerleştirelim. 1,5 su bardağı sütün yarısı ile bu tabanı ıslatalım.
  14. Üstüne vişneli sosu döküp yayalım. Onun da üstüne hazırladığımız kremanın yarısını döküp yayalım. Üstüne başka pandispanyayı serip kalan süt ile de onu ıslatalım.
  15. Onun da üzerine kalan kremayı döküp spatula ile düzleyelim.
  16. Sos tenceresine pasta kremasını alıp kaynama noktasına gelene kadar ısıtalım.
  17. Altını kapatıp çikolatayı ekleyelim ve eriyene kadar karıştıralım.
  18. Pastamızın üzerine döküp yayalım ve soğuması için buzdolabına kaldıralım. 1 gece dolapta beklemesi gerekiyor.
  19. Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun ❤️.

Vişneli Çikolatalı Yaş Pasta (Büyük Borcamda) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mercimek Çorbası
Sebzeli Tavuklu Yoğurt Çorbası
Salçalı Spagetti
Yazın En Kolay Fresh Tatlısı Asude
Trabzon Çikolatası
Kremalı Sebze Çorbası
Hdabla | © 2025 |