Sebzeli Tavuklu Yoğurt Çorbası

Sebzeli Tavuklu Yoğurt Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet kalçalı tavuk but
  • 2 adet orta uzunluk patates
  • 2 adet havuç
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • Tuz

Üzeri için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kuru nane
  • Karabiber

Sebzeli Tavuklu Yoğurt Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel tencereye bir ölçü su ve tavuk etimizi alıyoruz ortalama 30 dakika kadar haşlıyoruz haşlanan tavuk etini bir tabak içerisine alarak didikliyoruz (derilerini atıyoruz)
  2. Daha sonra iki adet havuç ve patatesimizin kabuklarını soyarak küp küp doğruyoruz tavuk etini haşladığımız suyun içerisine patatesi ve havuçları ekleyerek 10 dakika kadar haşlıyoruz.
  3. Pişen havuç ve patatesin üzerine didiklediğimiz tavuk etini ekliyoruz. Onlar kaynamaya devam ederken biz yoğurtlu sosunu hazırlıyoruz.
  4. Derin bir kase içerisine yoğurtu unu bir adette yumurtayı ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpıyoruz.
  5. Daha sonra çorbanın kaynayan suyundan yoğurt içerisine iki kepçe kadar alıyoruz bu süreç çorbamızın kesilmesini önleyecektir.
  6. Hazırladığımız yoğurtlu karışımı yavaş yavaş tenceremizin içerisine karıştırarak döküyoruz çorba kaynadıktan sonra ocağımızın altını kapatıyoruz.
  7. Karabiberini ekleyip üzerine yağ ile naneyi yakıp çorbamızın üzerine döküyoruz 😋deneyecek olan herkese afiyet olsun.

Sebzeli Tavuklu Yoğurt Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kakaolu Kek
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye (Buzluğa Atılabilir)
Fırında Lokum Gibi Soslu Tavuk
Girit Usulü Kabak Sıyırma
Puding Yapımı
Kalburabastı
Hdabla | © 2025 |