Mercimek Çorbası

Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet iri havuç
- 1 adet orta uzunluk patates
- 4-5 su bardağı kadar su (isteyen bir iki kepçe kadar et suyu ekleyebilir)
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı nane
- Pulbiber
Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğan ve sarımsak doğranıp yağda kavrulur.
- Soğan kavrulurken havuç ve patatesleri küp küp doğrayaım.
- Kavrulan soğana evvel salça, akabinde doğradığımız havuç ve patatesi ekleyip karıştıralım.
- Salça kavrulunca üzerine evvelce yıkadığımız mercimeği ekleyelim bir iki karıştırdıktan sonra üzerine suyumuzu ekleyelim (4 bardak su ek edelim evvel. Piştikten sonra yoğunlaşırsa tekrardan ilave ederiz).
- Ben düdüklü tencerede pişirdim 15 dk da pişti.
- Pişen çorbamızı blenderdan geçirelim.
- Ardından tuzunu nane ve pulbiberini ekledikten sonra karıştıralım bir taşım kaynatılır ve çorbamız hazır.
Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

