Vişneli Çikolatalı Pasta

Vişneli Çikolatalı Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Islatmak için;
- 1 su bardağı süt
Mousse kreması için;
- 2 kutu krema
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 250 gram sütlü yada bitter çikolata
Vişne sos için;
- 2 su bardağı vişne
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı su
Vişneli Çikolatalı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Keki için yumurta ve şekeri rengi açılıp köpürene kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra un, kabartma tozu,vanilya, kakao eleyerek ekleyip karıştırıyoruz.
- Kelepçeli kalıba harçı döküyoruz.
- Daha evvel 180 derece ısıttığımız fırında 25-30 dk pişiriyoruz.
- Fırından çıkan kekin birinci sıcaklığı çıktıktan sonra sütle ıslatıyoruz .
- kreması için benmari yolu çikolata eritilir, kremalar ve pudra şekerli yoğunlaşana kadar çırpılır ,koyulaşınca erittiğimiz çikolata ek edilerek karıştırılır .
- Vişne sos için vişneler bir tencereye alınır ,üzerine şeker ilave edilir ,bir bardak suda nişasta açılır ve sosa eklenir .
- Kıvam alana kadar kısık ateşte pişirilir, soğumaya bırakılır.
- Islattığımız kekin üzerine hazırlamış olduğumuz krema güzelce yayılır ve üzerine vişneli sos dökülür.
- En az 7-8 saat dinlenmeye bırakılır sonra istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
Vişneli Çikolatalı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





