Sebzeli Kebap

Sebzeli Kebap Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo orta yağlı kıyma
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Yarım kilo brüksel lahanası

Sosu için için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Sebzeli Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Köftelik gereçleri bir kapta yeterlice yoğurun ,buzdolabında 1 saat dinlendirin, dinlenen köftelerden ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
  2. Lahanaları ortadan kesin köfteleri lahanaların ortalarına yerleştirip tepsiye dizin.
  3. Tereyağ ve salçayı sos üzere hazırlayıp üzerinden dökün.
  4. Islatılmış yağlı kâğıdı üzerine kapatıp 200 derecede pişirin.
  5. İster yoğurtla servis yapın isterseniz sade isteğinize bırakıyorum 🥰 afiyet olsun.

Sebzeli Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Elmalı Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mini Milföy Kruvasan (Bol Çikolata ve Meyveli)
Tavuk Midye
Çıtır Mercimekli Rulo Börek
Tavada Patatesli Kasarlı Yumurta
Portakallı Limonlu Kolay Kurabiye
Fıstıklı Şölen
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet