Sebzeli Kebap

Sebzeli Kebap Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo orta yağlı kıyma
- 1 adet küçük soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Yarım kilo brüksel lahanası
Sosu için için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
Sebzeli Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köftelik gereçleri bir kapta yeterlice yoğurun ,buzdolabında 1 saat dinlendirin, dinlenen köftelerden ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
- Lahanaları ortadan kesin köfteleri lahanaların ortalarına yerleştirip tepsiye dizin.
- Tereyağ ve salçayı sos üzere hazırlayıp üzerinden dökün.
- Islatılmış yağlı kâğıdı üzerine kapatıp 200 derecede pişirin.
- İster yoğurtla servis yapın isterseniz sade isteğinize bırakıyorum 🥰 afiyet olsun.
Sebzeli Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




