Vişne Soslu Yaz Pastası
Vişne Soslu Yaz Pastası Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- 2 su bardağı un
Keki ıslatmak için:
- 1 su bardağı süt
Kreması için:
- 1 lt süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 pk vanilya
- 1 paket krem şanti
Vişne sos için:
- 4 su bardağı vişne suyu
- 5 yemek kaşığı şeker
- 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
Vişne Soslu Yaz Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pastamızın kekini hazırlayalım. Bunun için kasemize yumurta ve şekeri alalım. Düzgünce çırpalım.
- Üzerine unu, vanilyayı ve kabartma tozunu da ekleyerek karıştıralım.
- Pişirme kağıdı serdiğimiz diktörtgen borcam üzerine kek harcımızı dökelim.
- Kekimizi evvelce ısıttığımız 180°c fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim.
- Kekimiz pişince fırından çıkartalım ve soğumasını bekleyelim.
- Soğuduktan sonra borcama aksi çevirelim ve pişirme kağıdını yavaşça çıkartalım.
- Süt ile kekimizi ıslatalım.
- Sütünü hoş bir formda çekmesi için kekimizi kremayı yapana kadar dinlenmeye bırakalım.
- Kreması için süt,un,nişasta,yumurta ve şekeri bir tencereye alarak âlâ kıvam alana kadar pişirelim.
- Kremamımız piştikten sonra soğumaya alalım.
- Soğuduktan sonra krem şanti ve vanilyayı katarak güzelce mikser ile karıştıralım.
- Soğuyan kekimizin üzerine kremamızı dökelim.
- Pastamızın üzerini streçleyerek 1 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Vişneli sosu için uygun bir tencere içerisine nişastayı, vişne suyunu ve toz şekeri alalım, kıvam alana kadar pişirelim.
- Piştikten sonra soğumaya alalım.
- İyice soğumuş değil ama düzgünce ılıkken dökelim.
- Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Vişne Soslu Yaz Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









