Şeker Hamurlu Butik Kurabiye

Şeker Hamurlu Butik Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 200 gram tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığında erimiş)
  • 1 adet yumurta (oda sıcaklığında dinlenmiş)
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı nişasta
  • Aldığı kadar un
  • 1 paket vanilya

Üstü için;

  • Renkli şeker hamuru
  • Yapıştırmak için su

Şeker Hamurlu Butik Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve pudra șekerini bir kaba alın.Yoğurmaya başlıyoruz.
  2. Sonra yağ, nişasta, alabildiği kadar un ve vanilyayı eleyerek ekliyoruz. Kabarmasın istediğimizden kabartma tozu eklemiyoruz.
  3. Hamuru tam homojen olana kadar yoğuruyoruz.
  4. 30 dk buzdolabında dinlendiriyoruz.
  5. Yağlı kağıt ortasında 1 cm kalınlığında açın.
  6. İstediğimiz kalıplarla kesip tepsiye aldıktan sonra ben yayılmaması için 2 saat kadar buz dolabında beklettim sonrasında dolaptan alıp kürdanla kabarmasını önlemek için birkaç kez deliyoruz.
  7. Önceden ısınmış 160° fırında 10-15 dk ortasında takip ederek pişiriyoruz. Kenarları kızarana kadar.
  8. Kurabiyeler soğuduktan sonra şeker hamurunu biraz yoğurup kurabiyeleri kestiğimiz kalıplarla şeker hamurunu da kesip, kurabiyenin üzerine yumurta fırçasıyla hafif su sürüp şeker hamurunu yapıştırıyoruz.
  9. İsimli yapılmak isterse harf kaşelerinden yardım alınabilir 🙏🏻.Afiyet olsun 🌸.

Şeker Hamurlu Butik Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Glutensiz Yulaflı Tost
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nohut Yemeği
Kahvaltılık Siyah Zeytin Kurulumu
Çay Saati Lezzetli Patates Böreği
Peynir
Malaga Pasta
Zebra Kek
Hdabla | © 2025 |