Velibah Tarifi

Velibah Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
- 2 su bardağı ilik su (200 ml)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket kuru maya
- 6 su bardağı un (markalarda farklılık olabilir dikkatli koyalım lütfen )
İç harcı için;
- 6-7 adet orta uzunluk patates
- 3 orta uzunluk soğan ( dilerseniz daha azda olur )
- 1 kaşık domates salçasi
- 1/2 (yarım) kaşık biber salçasi
- Karabiber
- Pulbiber
- Tozbiber
- 100 gram kaşar peyniri rendesi ( isteğe bagli )
- Tuz
- Yağlamak için tereyağı
Velibah Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamuruzu yaparak işe başlıyoruz.
- Hamur için gerekli materyalleri karıştırıp kulak göğsü kıvamı bir hamur elde edelim ve mayalanması için bekleyelim.
- O sırada patateslerimizi soyalım, küp küp keselim güzelce yıkayarak tenceremize alalım ve üstünü geçecek kadar su koyup tuzunu atalım.
- Ardından soğanlarımızı küp küp yemeklik formda doğrayalım ve az yağda rengi pembeleşene kadar pişirelim.
- Rengi değişen soğanlarımızın üstüne salçalarımızı, karabiber, pülbiber, tozbiberi de ekleyerek ocaktan alalım.
- Yumuşamış patateslerimizi de ocaktan alıp süzelim ve bir kaba koyup pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar bir ezecek yardımı ile ezelim.
- Ardından soğanlarımızı patates harcımızın üzerine dökelim ve birleştirerek hoş bir iç harç elde edelim.
- Orta uzunluk hamur açalım ve üstüne dolu bir kaşık olucak formda iç harcımızdan koyalım ve bohça ağzı üzere yaparak kapatalım ( yaparken örnek fotoğraf çekmeyi unutmuşuz aceleden kusuruma bakmayın dilerseniz internet üzerinden katlama formuna bakabilirsiniz )
- Bohça biçimindeki hamurumuzu yavaş lavaş açarak tabak büyüklüğü de bir bazlama elde edelim ( çok bastırmayın kenarlardan iç harç patlama yapacaktır dikkatli ve yavaş yavaş açmanızı öneririm.).
- Isıttığımız tavaya çok az yağ koyarak hamurumuzu gerili önlü kısık ateşte yavaş yavaş pişirelim.
Afiyetler olsun, yanına hoş bir bardak çayınızı unutmayınız ! 😉🤩🙏.
Velibah Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









