Velibah Tarifi

Velibah Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
  • 2 su bardağı ilik su (200 ml)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 6 su bardağı un (markalarda farklılık olabilir dikkatli koyalım lütfen )

İç harcı için;

  • 6-7 adet orta uzunluk patates
  • 3 orta uzunluk soğan ( dilerseniz daha azda olur )
  • 1 kaşık domates salçasi
  • 1/2 (yarım) kaşık biber salçasi
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tozbiber
  • 100 gram kaşar peyniri rendesi ( isteğe bagli )
  • Tuz
  • Yağlamak için tereyağı

Velibah Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamuruzu yaparak işe başlıyoruz.
  2. Hamur için gerekli materyalleri karıştırıp kulak göğsü kıvamı bir hamur elde edelim ve mayalanması için bekleyelim.
  3. O sırada patateslerimizi soyalım, küp küp keselim güzelce yıkayarak tenceremize alalım ve üstünü geçecek kadar su koyup tuzunu atalım.
  4. Ardından soğanlarımızı küp küp yemeklik formda doğrayalım ve az yağda rengi pembeleşene kadar pişirelim.
  5. Rengi değişen soğanlarımızın üstüne salçalarımızı, karabiber, pülbiber, tozbiberi de ekleyerek ocaktan alalım.
  6. Yumuşamış patateslerimizi de ocaktan alıp süzelim ve bir kaba koyup pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar bir ezecek yardımı ile ezelim.
  7. Ardından soğanlarımızı patates harcımızın üzerine dökelim ve birleştirerek hoş bir iç harç elde edelim.
  8. Orta uzunluk hamur açalım ve üstüne dolu bir kaşık olucak formda iç harcımızdan koyalım ve bohça ağzı üzere yaparak kapatalım ( yaparken örnek fotoğraf çekmeyi unutmuşuz aceleden kusuruma bakmayın dilerseniz internet üzerinden katlama formuna bakabilirsiniz )
  9. Bohça biçimindeki hamurumuzu yavaş lavaş açarak tabak büyüklüğü de bir bazlama elde edelim ( çok bastırmayın kenarlardan iç harç patlama yapacaktır dikkatli ve yavaş yavaş açmanızı öneririm.).
  10. Isıttığımız tavaya çok az yağ koyarak hamurumuzu gerili önlü kısık ateşte yavaş yavaş pişirelim.
    Afiyetler olsun, yanına hoş bir bardak çayınızı unutmayınız ! 😉🤩🙏.

Velibah Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Vişneli Yoğurt
Portakallı Kek
Portakal Kremalı Ekler
Hünkar Beğendi Mükemmel Bir Ana Yemek Tarifi
Evde Sağlıklı Çikolata
Browni Kurabiye
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet