Van Pastası

Van Pastası Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram margarin ( oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 adet yumurta (1’inin sarısı üzerine )
- Yarım limon kabuğu rendesi (yoksa vanilya)
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 7 su bardağı un (yavaş yavaş ekleyip yoğurun un kalitesine nazaran değişebilir)
- 2 paket kabartma tozu
Üzeri için;
- Ayırdığınız yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- Ceviz
Van Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir yoğurma kabına bütün gereçleri koyalım ve elinizle karıştırın. Daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyip düzgünce yoğrulur.
- Yoğurduktan sonra elimizi yağlayarak hamurdan istediğiniz boyutta kesim kopartıp elimizle yuvarlıyoruz, üzerine yavaşça bastırarak yağlı kağıt serili tepsiye dizelim bütün pastaları bu halde yapalım ve kenara alalım.
- Üzeri için; ayırmış olduğunuz yumurta sarısı ve yoğurdu karıştıralım ve pastalarımızın üzerine sürelim ve görsel de gördüğünüz hali de kırdığınız cevizi her pastanın üzerine bir tane bastırarak koyalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 35 dk kadar uygunca kızarana kadar pişirelim afiyet olsun şimdiden deneyecek olanlara 😋😋
Not:Ben tam 43 adet pasta elde ettim yani 2 tepsi kadar çok lezzetli kesinlikle deneyin derim.
Van Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





