Antep Fıstıklı Çorba ( Prenses Çorba)

Antep Fıstıklı Çorba ( Prenses Çorba) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) çay bardağı antep fıstığı
  • 1 dolu çorba kaşığı un
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 3 su bardağı su ( çorbaya yalnızca tavuk suyuda ekleyebilirsiniz)
  • 1 çorba kaşığı krema
  • Tuz

Üzeri için;

  • 3 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

Antep Fıstıklı Çorba ( Prenses Çorba) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye unu alalım.
  2. Kısık ateşte unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
  3. Daha sonra antep fıstığını ekleyip, 1-2 dakika daha kavuralım.
  4. Tavuk suyunu ve suyu ekleyip, bir iki taşım kaynatalım.
  5. Krema ve tuzu ekleyip, kısıl ateşte 5 dakika pişirelim.
  6. Zeytinyağını ısıtalım, fıstıkları ekleyip, fıstıkların rengi hafif kızarınca ateşten alalım.
  7. Çorbamızı servis tabağına alalım, üzerine sostan gezdirip, sıcak servis edelim.

Antep Fıstıklı Çorba ( Prenses Çorba) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çikolataya Doyuran Suffle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hazır Yufkadan Dışı Çıtır Kıymalı Börek
Sade Pamuk Poğaça
Glütensiz Bol Proteinli Ekmek (Videolu)
Vişneli Cheesecake
Gizli Karnabahar Soslu Makarna
Ispanaklı Midye Börek
Hdabla | © 2025 |
Not Found
404
Not Found