Antep Fıstıklı Çorba ( Prenses Çorba)

Antep Fıstıklı Çorba ( Prenses Çorba) Tanımı İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) çay bardağı antep fıstığı
- 1 dolu çorba kaşığı un
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 3 su bardağı su ( çorbaya yalnızca tavuk suyuda ekleyebilirsiniz)
- 1 çorba kaşığı krema
- Tuz
Üzeri için;
- 3 çorba kaşığı zeytinyağ
- 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Antep Fıstıklı Çorba ( Prenses Çorba) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye unu alalım.
- Kısık ateşte unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Daha sonra antep fıstığını ekleyip, 1-2 dakika daha kavuralım.
- Tavuk suyunu ve suyu ekleyip, bir iki taşım kaynatalım.
- Krema ve tuzu ekleyip, kısıl ateşte 5 dakika pişirelim.
- Zeytinyağını ısıtalım, fıstıkları ekleyip, fıstıkların rengi hafif kızarınca ateşten alalım.
- Çorbamızı servis tabağına alalım, üzerine sostan gezdirip, sıcak servis edelim.
Antep Fıstıklı Çorba ( Prenses Çorba) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












