Un Kurabiyesi

Un Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı nişasta
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3.5 su bardağı un (ama unun özüne nazaran değişiyor kıvamı biraz cıvık olursa ekleyebilirsiniz)
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Un Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Margarin, sıvı yağ, nişasta, hindistan cevizi, pudra şekeri bir kaba alalım ve margarin bütün gereçler ile birleşene kadar karıştıralım.
- Daha sonra yavaş yavaş unu ekleyerek kabartma tozunuda ekleyelim kulak göğsü kıvamından biraz sert oluncaya kadar yoğuralım.
- Şekli için;Portakal boyutunda yuvarlak kesimlere ayıralım ve daha sonra silindir formu verelim bir çatal ile üzerine bastırarak hal verelim ve istediğiniz boyutlarda keselim siz isterseniz farklı hallerde yapabiliriz.
- 200 dereceli fırında 15-20 dk pişirelim soğuduktan sonra pudra şekerini üzerine serpelim.
AFFİYET OLSUN
Un Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

