İncirli Cevizli Kurabiye

İncirli Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 2-2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 9-10 adet kuru incir
  • 1 çay bardağı ceviz küçük çekilmiş

Üzerine:

  • Pudra şekeri

İncirli Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce incirleri sıcak suya bırakıyoruz. 25-30 dk kadar bekleyip incirleri küçük küçük doğradım.
  2. Cevizi rondodan çektim.
  3. Tereyağ, sıvı yağ, pudra şekeri, mısır nişastasını koyup karıştırdım.
  4. Üzerine ununu ve kabartma tozunu koydum.
  5. Unu denetimli bir halde döktüm. Dikkat edin çok olmasın.
  6. Doğradığım incirleri ve cevizi koyup karıştırdım. İsterseniz elinizle yuvarlayın isterseniz dondurma kaşığı ile form verebilirsiniz. Tercih sizin.
  7. 180 derecede alt üst ayarda pişirdim. Çok pişirmeyin dikkat edin fırından çıkınca biraz ılınınca üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. Yapanlara yiyenlere afiyet olsun 😋.

İncirli Cevizli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Redvelvet Pasta (Rengide Tadıda Efsane)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Firuze Tatlısı
Doğal Limonata
Keten Tohumlu Glutensiz Lavaş / Krep
El Açması Ispanaklı Börek
Kalıpta Sade Kek
Soğan Dolması Ve Pırasa Sarması
Hdabla | © 2025 |