Un Helvası (Sıvıyağ İle)
Un Helvası (Sıvıyağ İle) Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı süt ya da su
- 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
- Parçalanmış fındık ( bol sevdiğim için yarım bardak kullandım daha az seviyorsanız ölçüsünü kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz)
Bardak ölçüm 200 ml
Un Helvası (Sıvıyağ İle) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavaya sıvı yağı koyalım ve ısıtalım. Başka bir kapta süt ve şekeri, şeker eriyinceye kadar karıştıralım.
- Isınan yağa unu ekleyip kısık ateşte kavuralım.
- Rengini tekrar kendi zevkine nazaran ayarlayabilirsiniz max 15 dakika kâfi olur lakin.
- Kavrulan unumuza parçaladığımız fındıkları ekleyelim ve 2-3 dakika daha kavuralım.
- Fındık yerine ceviz de kullanabilirsiniz.
- Sade seviyorsanız hiçbir şey eklemenize gerek yok.
- Hepsi kavrulduktan sonra hazırladığımız süt karışımını yavaş yavaş ekleyelim ve karıştıralım.
- İlk başta çok sıvı gelebilir gözünüze lakin çabucak kıvam alacaktır.
- Kıvam aldıktan sonra altını kapatalım ve ocaktan alalım.
- 5-10 dakika bekleyip dinlendirdikten sonra biçim verelim.
- Ben yemek kaşığı kullandım, bu formda 20 tane elde ediliyor. İstediğiniz biçimi verebilirsiniz.Afiyet olsun!.
Un Helvası (Sıvıyağ İle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










