Tuzlu Toplar
Tuzlu Toplar Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağ (oda sıcaklığında yumuşak)
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 2 adet yumurta (sarılarını üzeri için ayırabilirsiniz)
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 2 çay kaşığı tuz
- Un (yavaş yavaş ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur)
Tuzlu Toplar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Üzeri için ayrılan yumurta sarıları hariç tüm materyaller bir kaba alınıp yoğurulur.
- Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- Minik minik topçuklar yapılıp tepsiye dizilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülüp 175 derecelik ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Tuzlu Toplar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














