Kandil Simidi

Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı (yarım paket)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep (evde varsa)
  • 3 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı ( beyazı dışına)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına yumurta sarısı, sıvı yağ, oda sıcaklığındaki tereyağı, yoğurt, sirke, tuz ve şekeri alalım. Elimizle gereçleri karıştıralım.
  2. Un, kabartma tozu ve mahlebi ek edip yoğurmaya başlayalım. Mahlep beğenilen koku vermesi ve pastane simitlerine benzemesi için gerekli lakin meskende yoksa kullanmak zorunda değilsiniz. Ben 3 su bardağından 2 kaşık kadar fazla un kullandım, unu yavaş yavaş denetimli bir biçimde eklemenizde yarar var.
  3. Hamur hazır olduğunda ceviz büyüklüğünde modüller kopararak evvel elimizle yuvarlayalım sonra tezgahın üzerinde ileri geri sürerek uzatalım. Simit halini verelim.
  4. Simitleri evvel yumurta akına sonra susama bulayalım. Ben susamlarımı önden tavada yavaşça kavurdum koyu renkli olmaları için, bu biçimde seviyorum ancak mecburî değilsiniz 🙂
  5. Simitleri pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim. Evvelden ısıttığımız 180 derece fırında 15-20 dk denetimli olarak pişirelim.

Kandil Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Patlıcan Karnıyarık
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İslim Kebabı
Kuş Üzümlü Zeytinyağlı Sarma
Fındıklı Kek
Limonlu Yaban Mersinli Rafine Şekersiz Muffin
Cevizpare
San Sebastian Cheescake (Bu Tariften Vazgeçemeyeceksiniz)
Hdabla | © 2025 |