Tuzlu Kurabiyem

Tuzlu Kurabiyem Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 250 gram tereyağı yahut margarin
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ yahut zeytinyağ
  • 2 adet yumurta (1’inin sarısı içine beyazı üzerine)
  • Yarım kahve fincanı sirke
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3.5-4.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı

Tuzlu Kurabiyem Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur leğenine tereyağını, toz şekeri, yumurtanın beyazını koydum.
  2. Sonra sirkeyi, yoğurdu, unu, kabartma tozunu ek edip karıştırdım.
  3. Simit formunu verip fırın tepsisine dizdim, üzerine yumurta sarısı sürdüm.
  4. 170 derece fırında pişirdim servise hazır. Afiyet olsun.

Tuzlu Kurabiyem Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Eskimeyen Lezzet Karışık Kızartma
Beyaz Çikolatalı Pastacı Kreması
Roka Salatası
Buzluk Poğaçası
Tuzlu Kurabiye
Tazecik Yaz Tarhanası (Videolu)
Hdabla | © 2025 |