Tuzlu Kurabiye

Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ (zeytinyağı çok lezzet katıyor)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3.5 su bardağı un
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- İsteğe nazaran çörek otu ya da susam
Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce yağları yoğurma kabına alalım. İkisini birlikte tereyağı uygunca eriyinceye kadar yoğuralım.
- Sonra tüm gereçleri ekleyelim. Yeterlice yoğuralım.
- Yoğurduktan sonra istediğiniz formu verip yağlı kağıdı koyduğunuz fırın tepsisine alalım.
- Üzerine yumurta sarısını sürelim.
- En üste de susam ya da çörek otumuzu serpelim.
- 190 derecelik evvelden ısıttığımız fırına alıp 25/30 dakika pişirelim.Afiyet olsun.
Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

