Tuzlu Kurabiye

Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ (zeytinyağı çok lezzet katıyor)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3.5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • İsteğe nazaran çörek otu ya da susam

Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce yağları yoğurma kabına alalım. İkisini birlikte tereyağı uygunca eriyinceye kadar yoğuralım.
  2. Sonra tüm gereçleri ekleyelim. Yeterlice yoğuralım.
  3. Yoğurduktan sonra istediğiniz formu verip yağlı kağıdı koyduğunuz fırın tepsisine alalım.
  4. Üzerine yumurta sarısını sürelim.
  5. En üste de susam ya da çörek otumuzu serpelim.
  6. 190 derecelik evvelden ısıttığımız fırına alıp 25/30 dakika pişirelim.Afiyet olsun.

Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Buz Gibi Erik Suyu Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mükemmel Gözleme
Buzluk Kurabiyesi (Tek Hamur 4 Çeşit Kurabiye) (Videolu)
Özel Soslu Biberli Ekmek Tarifi (Videolu)
Yayla Çorbası (5 Dakikada)
Maş Fasülyesi Salatası
Kornişon Turşu Mezesi
Hdabla | © 2025 |