Tuzlu Kurabiye

Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 tane yumurta sarısı üzerine
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tane kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
- Ay çekirdeği
Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda ısısındaki margarini, sıvı yağ ,pudra şekeri ,yumurta beyazı ,sirke ,çörek otu ,tuz ,kabartma tozu ,üç su bardağı un karıştırıp hamur haline getir.
- İstediğin biçimi verip üzerine yumurta sarısı dileğe nazaran çörek otu yahut ayçekirdeği serp.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 25 dakika pişirip fırından çıkarıyoruz.
Afiyet olsun 😋
Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



