Tuzlu Kurabiye

Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tane yumurta sarısı üzerine
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tane kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Ay çekirdeği

Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda ısısındaki margarini, sıvı yağ ,pudra şekeri ,yumurta beyazı ,sirke ,çörek otu ,tuz ,kabartma tozu ,üç su bardağı un karıştırıp hamur haline getir.
  2. İstediğin biçimi verip üzerine yumurta sarısı dileğe nazaran çörek otu yahut ayçekirdeği serp.
  3. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 25 dakika pişirip fırından çıkarıyoruz.
    Afiyet olsun 😋

Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Az Ölçülü Hira Tatlısı
Sebze Çorbası
Buharda Pişen Sebze Garnitür (Restoranda Et, Balık Ve Tavuk Yemeklerinin Yanına Servis Edilen)
Portakallı Kakaolu Kek (İki Muhteşem Lezzetin Buluşması İle Ortaya Çıkan Lezzet Bombası)
Islak Kek
Mısır Gevrekli Kurabiye
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet