Mayalı Börek

Mayalı Börek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 300 ml ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Un

İçi için;

  • Lor peyniri
  • Yarım demet maydanoz (isteğe bağlı)
  • 1/2 (yarım) çay bardağı ayçiçek yağı (katları yağlamak için)

Mayalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamurumuzu ele yapılmayacak kıvamda yoğurup yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  2. Mayalanma sürecinden sonra üç kesime bölüp, her bir kesimini açabildiğimiz kadar merdane yardımı ile açıyoruz.
  3. Elimizle yavaşça yağlayıp iç materyalini kenarlarına gelecek halde paylaştırıyoruz.
  4. İçine yanlışsız kol böreği üzere kıvırıyoruz.
  5. Her bir modüle tıpkı süreci yapıp üzerini tekrar yavaşça yağlayıp 10 dakika kadar tepsi mayası için bekletiyoruz.
  6. 180 derece sıcaklıkta üzeri kızarana kadar, ortalama 30-35 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Mayalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Patates Püresi Yatağında Güveçte Tavuk Sote (Yok Böyle Lezzet)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sarımsak Mezesi
Porsiyonluk Beyti Kebap
15 Dakikada Tavada Mayasız Şipşak Pizza
Milföy Mantı
Keto Kraker
Kayseri Yağlaması
Hdabla | © 2024 |