Triliçe

Triliçe Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağından biraz fazla un (kontrollü ekleyelim)
Şerbeti için ;
- 5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı kaymak
Karameli için;
- 1 buçuk çay bardağı şeker
- 1 paket krema
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için ;
- 1 paket krem şanti
Triliçe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kekimizin hamuru ile başlayalım.
- Şeker ve yumurta köpük köpük olana kadar çırpılır.
- Ardından sıvı yağ, su,vanilya, kabartma tozu ve un denetimli eklenerek çırpılır.
- Yağladığımız dikdörtgen borcama harç dökülür.
- Hava kabarcıkları olmaması için borcamı birkaç sefer yere vuralım.
- 170 °ısıtılmış fırında 35 dk pişirelim. Pembe pembe olana kadar.
- Kekimiz pişerken karameli hazırlayalım.
- Şekeri derin bi tencereye alalım kısık ateşte uygunca eriyen şekere tereyağını ekleyelim akabinde çalkaladığımız kremayı boşaltalım karamel donabilir karıştırarak eritelim soğumaya bırakalım.
- Pişen kekimizi fırından alalım 10-15 dk dinlendirelim o dinlenirken şerbetini hazırlayalım.
- Sütü şekeri kaymağı derin bi kaba koyup şekeri eritelim.
- Kekimiz dinlenince şerbetini dökelim.
- Kremşantiyi hazırlayalım kremşanti de süt de soğuk olmalı.
- Şerbetini çeken kekimizin üzerine kremşantimizi yayalım 1 yemek kaşığı üstü için ayıralım akabinde üstüne soğuyan karamelimizi yayalım.
- Üstüne ayırdığımız kremşantiyle istediğimiz biçimi verelim. Afiyet olsun 🌹.
Triliçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


