Karalahana Sarması

Karalahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 bağ karalahana
  • 2 su bardağı pirinç
  • 4 orta uzunluk soğan
  • Sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Nane
  • Sıcak su

Karalahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Lahanaları yeterlice yıkayıp kaynamış suda 10 dakika kadar pişirelim.
  2. Ardından suyunu süzüp soğuk suyla yıkayalım ki kendi ısısıyla yapraklar salmasın.
  3. İç harcı için sırasıyla soğanlı pirinçi kavurup baharatları ve maydanozu ekleyelim.
  4. Dilediğimiz boyutlarda saralım.
  5. Tencerenin tabanına kaburga eti serebilirsiniz. Şayet yoksa lahananın damar kısımlarını serelim.
  6. Sarmaları tencereye dizdikten sonra üzerine bir çay kaşığı kadar tuz ve kendi düzeyine kadar kaynar su ve yarım çay bardağı kadar sıvı yağ ekliyoruz.
  7. Üzerine bir tartı koyup pişmeye bırakıyoruz. ( üzerine salça sosu da dökebilirsiniz tercihen).
  8. Görseldeki lahana sarması yöresel olarak yapılan en sade biçimidir. Denemek isteyenlere afiyet olsun 🌸.

Karalahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Enginar Dolması
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patates Püre Eşliğinde Kremalı Dereotlu Soslu Tavuk
Mercimekli Börek
Çıtır Muska Börek
Narenciye Bombası Smoothie
Acı Tatlı Soslu Tavuk
Dereotlu Poğaça
Hdabla | © 2025 |