Karalahana Sarması

Karalahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 bağ karalahana
- 2 su bardağı pirinç
- 4 orta uzunluk soğan
- Sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- Maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Nane
- Sıcak su
Karalahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Lahanaları yeterlice yıkayıp kaynamış suda 10 dakika kadar pişirelim.
- Ardından suyunu süzüp soğuk suyla yıkayalım ki kendi ısısıyla yapraklar salmasın.
- İç harcı için sırasıyla soğanlı pirinçi kavurup baharatları ve maydanozu ekleyelim.
- Dilediğimiz boyutlarda saralım.
- Tencerenin tabanına kaburga eti serebilirsiniz. Şayet yoksa lahananın damar kısımlarını serelim.
- Sarmaları tencereye dizdikten sonra üzerine bir çay kaşığı kadar tuz ve kendi düzeyine kadar kaynar su ve yarım çay bardağı kadar sıvı yağ ekliyoruz.
- Üzerine bir tartı koyup pişmeye bırakıyoruz. ( üzerine salça sosu da dökebilirsiniz tercihen).
- Görseldeki lahana sarması yöresel olarak yapılan en sade biçimidir. Denemek isteyenlere afiyet olsun 🌸.
Karalahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


