Trileçe Tatlısı
Trileçe Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Kek hamuru için;
- 5 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı kadar sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 su bardağı un
Karamel sosu için;
- 1 buçuk su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı (yoksa şayet margarin de olabilir)
- 1 paket krema
Üzeri için;
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
Süt şerbeti için;
- 1 litre süt
- 1 buçuk su bardağı şeker
- 1 paket krema
Trileçe Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kekimizin hamurunu hazırlamak için yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpıyoruz.
- Klasik bir kek olarak yapıyoruz aslında köpüren gerecin içine öteki gereçleri yavaş yavaş ekleyerek karıştırıyoruz.
- Hazır olan kekimizi 170 derecede ısıttığımız fırınımıza pişirmeye bırakıyoruz ben yaklaşık 10 dakika kadar pişirdim fırına nazaran değişebiliyor.
- Karamel sosumuz için yanmaz yapışmaz bir tavaya şekerimizi alıyoruz.
- Kısık ateşte karıştırarak eritiyoruz.
- Eriyen şekerin içine bir yemek dolusu tereyağı yahut margarini ekliyoruz karıştırıyoruz şeker topak topak olursa endişelenmeyin karıştırdıkça düzelecektir.
- En son olarak kremamızı ekleyerek kısık ateşte 1-2 dakika daha karıştırarak soğumaya bırakıyoruz.
- Krem şantiyi süt ile karıştırarak hazır edip dolaba koyuyoruz.
- Süt şerbeti için 1 litre sütü şeker ile karıştırarak yeterlice eritiyoruz daha sonra kremayı katarak uygunca karıştırıyoruz.
- Hazır olan kekimizin birinci soğuk sıcaklığı gittiğinde bir kürdan yardımı ile üzerine delikler açıyoruz hazırladığımız süt şerbetini üzerine döküyoruz daha sonra soğuyan kekimizin üzerine krem şantiyi ekliyoruz krem şantiden 3 kaşık kenara ayırarak sıkma torbasına koyuyoruz (süsü için kullanılacak).
- En son olarak karamelimizi dökerek ayırdığımız krem şanti ile süsleyerek dolaba 3-4 saat dinlenmeye bırakıyoruz dinlenen trileçemiz hazır afiyet olsun. ,😊.
Trileçe Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





