Ali Nazik

Ali Nazik Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram süzme yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 4 adet patlıcan

Et sote için;

  • 500 gram dana kuşbaşı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım su bardağı sıcak su (100 ml)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Ali Nazik Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuşbaşı doğranmış etlerinizi düdüklüye alın ve pişirme ayarınıza nazaran pişirin.
  2. Patlıcanlara çentikler atıp fırına verin, fosul olduktan sonra ılıtın ve kabuklarını soyup doğrayın.
  3. Pişen etleri tavaya alın, kavurun.
  4. Salça ve tereyağı ekleyin kavurmaya devam edin.
  5. Süzme yoğurda sarımsakları ezip karıştırın.
  6. Patlıcan ve sarımsaklı yoğurdu karıştırın.
  7. Tuz, karabiber ekleyin.
  8. Servis için patlıcanlı yoğurdu servis tabağına alın.
  9. Üzerine eti ekleyin.
  10. Eğer etiniz yağsız ise tereyağ ve toz bibek kızdırıp ,üzerine gezdirin.Afiyet olsun 🌸.

Ali Nazik Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Pastırmalı Humus
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Islak Dokulu Limonlu Kurabiye
Poğaça
Mantara Tavuklu Dokunuş
Ev Yapımı Sokak Simidi
Ev Baklavası
Antakya Usulü Kısır
Hdabla | © 2025 |