Trabzon Çikolatası

Trabzon Çikolatası Tanımı İçin Malzemeler

  • 3-4 yemek kaşığı dolusu fındık ezmesi yahut kreması
  • 3 yemek kaşığı kavrulmuş kadayıf
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 120 gram sütlü çikolata

Trabzon Çikolatası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kavrulmuş kadayıfı eritilmiş tereyağında bir tıp döndürün.
  2. Fındık ezmesi, tahini ekleyip karıştırın.
  3. Çikolatayı benmari tarzı eritin.
  4. Kalıba çikolatan ince bir katman döküp dondurun.
  5. İçine fındıklı harcı ek edip, üzerine tekrar ince bir çikolata eği yapın.
  6. Çikolatayı derin dondurucuda 5-10dk bekletin.
  7. Çikolatayı kalıptan çıkarıp afiyetle yiyin.

Trabzon Çikolatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Buzluk Böreği
Mercimekli Bükme (Kıyır Kıyır Oluyor Mutlaka Deneyin)
Boşnak Mantısı
Çok Pratik Ve Lezzetli (Çıtır Mantı)
Şalgamlı Makarna Salatası
Patlıcan Yemeği (En Azından Bir Kere Deneyin)
Hdabla | © 2025 |